Lifestyle I Let's do Happy Stuff

Home Made Leather Sweater

sweater_01

Eindelijk kan hij geschrapt worden van mijn ‘to-do-wil-ik-maken-lijst’.
De ideale stoere voorjaarstrui van La Maison Victor, met een verhaal!

Het patroon

– najaar 2014 – Nieuwste editie van La Maison Victor (editie 3 – toen nog een nieuw magazine, woohoo) – Direct viel mijn oog op dit patroon… dé Leather Sweater. Één huisje (moeilijkheidsgraad), easy going, ideaal!
Het plan? Deze trui maken, niet voor de herfst/winter, eerder richting voorjaar…

– voorjaar 2016 – Ondertussen een dik jaar verder – Al zo lang ligt het patroon geduldig te wachten, ziet andere projecten voorrang krijgen. Al een dik jaar staat deze stoere ideale voorjaars op mijn ‘to-do-wil-ik-maken-lijst’.

De stof

– voorjaar 2015 – Natuurlijk ging ik op zoek naar ‘stoere, zachte, originele, jongens stof’. Ik kwam uit op ‘dé meest ideale stof’. Iedere keer als ik door mijn stoffenstapel rommel en deze tegen kom, zie ik mijn kleine superheld al rondlopen in één van mama’s nieuwste creaties.

– voorjaar 2016 – Begin januari kwam het stoffenkraam van De Stoffige Zolder naar onze naaiclub. Opslag viel ik voor de omkeerbare, doorstikte, gestreept, gewafelde, ‘golden’ stof van Dolie Fabrics. Ideaal voor… je weet ondertussen wel welke trui!
Heej, een extra stofje kan toch NOOIT kwaad!?!

Onlangs vond ik het meest belangrijke, cruciale element om de Leather Sweater te kunnen maken… TIJD!

Project in de maak

Patroon werd getekend, stof geknipt, overlock ingesteld. Alles ging zo vlot!
Tot de laatste stap de halsboord deze zijn mij blijkbaar nooit goed gezind.

Om een lang verhaal kort te maken… zonder op te merken was één van de naalden van de overlock afgebroken. De stof (ja, de mooie ideale golden…) was ‘geperforeerd-gescheurd’ op de linkse stiklijn (meest naar de trui toe).

F*** G** V** D**, zoonlief deed zijn middagdutje, even laten gaan zonder kleine oortjes in de buurt, het kon!

Dus deden we wat alle beste naaisters doen: foefelaré!

– het resultaat – Zie hier, geen perfectie maar een goede oplossing. Een stoere zachte voorjaarstrui. Mijn eerste versie van de Leather Sweater.

stof: De stoffige zolder
patroon: La Maison Victor editie 3 – herfst 2014   

Liefs
Joke
xxx x

Psssst! Wat vinden jullie van dit resultaat?  

2 gedachten over “Home Made Leather Sweater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s